RNDr. Jiří Hejhálek
Jiří Hejhálek

osobní stránky

Přijďme 10. až 11. října 2014 k volbám. A volme v souladu s podstatou člověka a světa.

Nejméně čtyři lidé z pěti chtějí změnu. Někteří i radikální a za cenu násilí. To je mé klíčové zjištění z mnoha setkání v rámci mé komunální a senátní kampaně 2014.

Jako přírodovědec vím, že svět je založen na protikladech: žena – muž, den – noc, dobro – zlo, pozitron – elektron, přátelství – nepřátelství, svoboda – otroctví, obchod – válka, proton – neutron, jednoduchost – složitost, teplo – zima, pohyb – klid atd.

Málokdo si uvědomuje, že není „zlatá“ střední cesta, přesněji tato cesta je cestou nikam, cestou pomalého úpadku a umírání, která se vlastně nelíbí nikomu. Z oněch 4/5 nespokojených občanů odhaduji, že po této cestě právě kráčíme.

Strana svobodných občanů je jediná v České republice, která má v programu cestu vpřed. Žádné nové utahování opasků, zdaňování produktivních vrstev obyvatelstva a jalové investice do složitosti státu, který je už dávno nepohodlný a nesrozumitelný. Který více omezuje a ochuzuje, než dává.

Podstatou člověka je svoboda, řekl Georg Wilhelm Friedrich Hegel. Volba Svobodných je volba svobody, pokroku, prosperity a lidskosti. Pojďme a volme v souladu s podstatou světa a člověka!

Rozhodujete se, koho volit do Senátu za senátní obvod č. 45 Hradecko a Bydžovsko? Pak je to pro Vás Volební kalkulačka. Stačí odpovědět na 35 otázek (nebo méně - podle vaší libovůle) a kalkulačka Vám vypočítá vhodného kandidáta.

Jiří Hejhálek

publikováno: 09.10.2014