RNDr. Jiří Hejhálek
Jiří Hejhálek

osobní stránky

Poděkování

Komunální volby 2014 skončily. Zbývá ještě druhé kolo senátních voleb, ale to se již obejde bez Svobodných.

Chci moc poděkovat všem voličům strany Svobodných. I samotné straně, u níž jsem našel program, který se mně líbí pro svou energii, pokrokovost a lidskost. Děkuji také těm, kteří volili jiné strany, nebo se voleb nezúčastnili. Znamenitá modrost říká, že naši oponenti nás nejvíce tlačí kupředu.

Svobodní celkem získali do zastupitelstev v okrese Hradec Králové 2 mandáty, v Královéhradeckém kraji 4 mandáty, říká statistika ČSÚ. Moji senátní kandidaturu podpořilo celkem 1422 voličů, tj. 3,57 % z jejich celkového počtu. Zvláštní poděkování patří volebnímu okrsku Hradec králové - Kluky, kde jsem získal téměř desetiprocentní podporu (přesně 9.55%). Moji komunální kandidaturu pak podpořilo 889 voličů, tj. 3,54 %.

Jsem přesvědčen, že program Svobodných se v budoucnu ukáže jako potřebný nebo dokonce nevyhnutelný. Pokud ovšem jako alternativu neuvažujeme společenský kolaps a válku. Jen si nejsem jist, jestli na poslední chvíli nepřevezmou náš program velké a ohebné strany líbivých a těžko kontrolovatelných slibů, které tak trochu připomínají bývalou jednotnou Národní frontu ČSSR. Je jen na nás, abychom si svůj program nenechali zcizit.

Jiří Hejhálek

publikováno: 12.10.2014